Vyhodnotili výchovno-rekreačné pobyty pre deti v hmotnej núdzi

30.09.2003 Celý región

Dovedna 611 detí z Prešovského kraja sa odrekreovalo od 28. júna do 31. augusta počas tohoročných letných prázdnin vo výchovno-rekreačných táboroch. Ide o vý...
Dovedna 611 detí z Prešovského kraja sa odrekreovalo od 28. júna do 31. augusta počas tohoročných letných prázdnin vo výchovno-rekreačných táboroch. Ide o výsledok v poradí piaty rok trvajúcej spolupráce odboru sociálnych vecí Krajského úradu (KÚ) v Prešove a Cestovnej kancelárie a umeleckej agentúry Elán, s. r. o. , Košice. Vyhodnotenie sa konalo 5. septembra v Prešove.

Obe strany vyjadrili spokojnosť s výsledkami spolupráce. Uskutočnilo sa dovedna 15 osemdňových turnusov.
Podľa Tomáša Hangoniho, vedúceho dotknutého odboru KÚ, išlo už o osvedčenú pomoc rodičom, nachádzajúcim sa v stave hmotnej núdze a deťom umiestneným v náhradnej rodinnej starostlivosti. Deti vyberali odbory sociálnych vecí okresných úradov v kraji, vedúci pracovníci detských domov a špecializovaných základných škôl internátnych. Finančné krytie nákladov spojených s pobytom predstavovala účelová štátna dotácia na organizovanie výchovno-rekreačných pobytov. KÚ vypísal výberové konanie, ktoré vyhrala košická spoločnosť Elán.

Deti sa rekreovali v štyroch špecializovaných zariadeniach v Dobšinej, Gelnici, Lúčkách-Potokoch a v Poračskej doline. Konateľka Elánu Iveta Krauszová uviedla, že majú bohaté skúsenosti s takouto prácou, keďže sa špecializujú na organizáciu detskej letnej rekreácie, tínedžerské a mládežnícke pobyty. Tohto roku počas prázdnin si vďaka Elánu oddýchlo 2200 detí v 32 turnusoch.
Súčasťou slávnosti v Prešove bolo odovzdanie finančného daru 25000 Sk konateľov Elánu siedmim detským domovom v Prešovskom kraji.
(jj)
 

Vyberte región